Totaal aantal pageviews

donderdag 14 november 2013

Lachen is heerlijk, lachen is gezond!


Met een lekker glaasje port zit ik heerlijk na te genieten op de bank. Met een grote glimlach, die er echt even niet af te krijgen is. Proost!

Vanavond hebben wij getuige mogen zijn van de geweldige nieuwe theatershow "Van Jewelste" van Sara Kroos in het Oude Luxor in Rotterdam en oh wat hebben wij ons bescheurd.
Vanaf de eerste grap was het raak en werden we meegenomen in het geweld van Sara, die in een bijna onmenselijk tempo de ene na de andere grap op je af vuurt.
Zonder de mooie grappen te verklappen, omdat ik vind dat iedereen echt zelf moet gaan kijken, kan ik wel verklappen dat ze zich dit keer flink gericht heeft op het op de hak nemen van de heterovrouw. Voor ons kaassie zogezegd ;-) 

Samen met mijn wederhelft en de geweldige mensen om ons heen hebben wij Sara getrakteert op een geweldige Rotterdamse sfeer. De zaal ging los en liet zich nergens door weerhouden. Voor ons wel een ongelooflijk contrast met een zelfde avondje cabaret in terughoudend Spijkenisse trouwens. 

Vanavond was het lachen, gieren, brullen, maar ook ruimte voor een traan. Zo mooi hoe Sara je in zo'n voorstelling ook terug weet te brengen naar datgene wat het allerbelangrijkste is: de mensen met wie jij aan de keukentafel zit. De mensen dicht om je heen, die het meest belangrijk voor je zijn. De tijd stil willen zetten op het moment dat zij er allemaal nog in goede gezondheid zijn. Zo mooi en ook weer zo raak.

Daarna zo weer doorpakkend naar de buikpijn, buikpijn van het lachen. Ongeremd, zonder er bij na te denken alleen maar lachen, de een nog harder dan de ander. En oh mensen wat voelt dit toch lekker en wat is dit een aanrader. Lachend zijn we de deur uitgestapt, lachend metro en auto in en glimlachend nu nog op de bank. Wat is het toch een topwijf en wat is lachen toch heerlijk.

Wij zeggen na zo'n avond weer dat we vaker naar het theater willen en daarmee zeggen we ook allebei heel hard dat we gewoon nog veel vaker goed willen lachen. 

Want lachen is heerlijk, lachen doet vergeten en lachen is gezond!

Dus mensen: don't forget to smile :-)


http://sarakroos.nl/theater/speellijst/


Geen opmerkingen: