Totaal aantal pageviews

woensdag 19 februari 2014

Grote glinsterende ogen

Met kerst gaven we het ze cadeau en jeetje wat waren ze blij. Onze enige twee nichtjes in het "verre" Delfzijl zagen het al helemaal voor zich: eindelijk gingen ze zonder hun ouders naar het Westen, naar hun twee tantes.
Twee pubers met grote glinsterende ogen zo blij met zoiets simpels. Daarnaast twee volwassen vrouwen met grote glinsterende ogen zo blij met zoiets simpels.........

Afgelopend weekend was het zo ver. De meiden met gepakte koffers op de trein gezet door hun ouders. Hun "wereldreis" begon. Want dat werd het inderdaad dankzij de NS.
Terwijl tante 1 onderweg ging naar Rotterdam CS, kwam het signaal van een omleiding via schiphol........ Kids redelijk kalm, hun moeder in de stress en de tantes in verwarring. Halen we ze ergens anders op, moeten we iets doen? Uiteindelijk toch gewoon de rust: die meiden zijn niet gek, ze redden zich wel.
En natuurlijk het verlossende belletje volgde snel, ze waren op schiphol overgestapt en onderweg naar Rotterdam.
Met flinke vertraging zagen twee trotse tantes hun meiden het perron op stappen. De een toch nog wel wat angstig en de ander flink en stoer.
Wij vooral blij. Eindelijk, na al die jaren er over praten dat het zo leuk zou zijn om ze naar Spijkcity te halen, stonden ze daar en vlogen ze ons om de nek. Heerlijk, puur genieten, zo waardevol.

Vol verhalen stapten we het weekend in. Een weekend van verwennen en genieten. Van hele simpele dingen gecombineerd met heerlijk de suiker tantes uithangen. Lekker tutten, lui hangen, een filmpje, uit eten, lekker samen shoppen en op verzoek van de dames natuurlijk een bliksembezoekje aan de Kuip. Genieten, Genieten en nog eens Genieten.

Het vloog om, ging veel te snel. Zo snel dat de meiden niet eens tijd hadden om ruzie te maken. En dat terwijl ze dat volgens moeders altijd doen. Goh wat vervelend toch dat dat ons bespaard is gebleven.........

Na het afscheid nemen op Centraal volgde volop whatsapp contact onderweg. Vooral om de tantes gerust te stellen dat ook deze wereldreis natuurlijk wel goed zou gaan. Wij zelf ondertussen in Rotterdam met een biertje nagenietend van dit unieke en geweldige weekend. De eerste van vele, dat weet ik zeker.

En weet je wat me het meeste bij blijft? Wat zo heerlijk voelde en zo warm? Die grote,  stoere pubermeiden die 's avonds uitgeput heerlijk tegen ons aan kropen op de bank. Moe en uitgeput, alleen maar behoefte hebbend aan warmte en genegenheid, even hangen en vooral ook die arm om hun heen.
Genieten, Genieten, Genieten en nog een keer twee volwassen vrouwen met glinsterende ogen zo blij met zoiets simpels.

Love you lieve pubers ♥

Geen opmerkingen: