Totaal aantal pageviews

woensdag 19 september 2012

Voorpret

Kent u dat, weken lang of soms zelfs maanden lang nadenken over de volgende
vakantie. Wat gaat het worden? Een weekje weg in Nederland, een lang weekend weg met vrienden? Toch nog even naar de zon of dit keer de zuurverdiende centen steken in een mooie stedentrip.
Welke bestemming het uiteindelijk wordt lijkt soms niet eens belangrijk. Avond aan avond achter de laptop. Eerst afzonderlijk van elkaar en daarna gezellig samen site na site afstruinen naar die ultieme bestemming. Als de keuze dan uiteindelijk is gemaakt en het boekingsformulier is ingevuld, kunnen we niet wachten op de definitieve bevestiging van het reisbureau. De bevestiging voor onszelf van het ophangen van weer een hele mooie slinger op onze eigen feestje.
Mooi zo, beslissing genomen, definitief vast gelegd, iets moois om naar uit te kijken en weer door met de dagelijkse gang van zaken. Tenminste dat zou je denken, maar niets is minder waar. Nu begint het eigenlijk allemaal pas. Dacht je eindelijk die laptop weer aan de kant te schuiven, vergeet het maar…… We verdiepen ons in land, stad, hotel, restaurants, toeristische trekpleisters. Je kan het zo gek niet bedenken of het wordt vooraf al opgezocht. De ene na de andere site blijkt interessant en vergeet daarbij ook zeker de apps op de smartphone niet. Gedurende een paar weken hebben we de gehele bestemming meerdere keren voorbij zien komen en wordt de zin om te gaan groter en groter. Het aftellen begint en alles draait nog maar om 1 ding: vakantie, vakantie en oh ja vakantie……… Geloof me in gedachten ben ik er al 10 keer geweest, maar wat lijkt me ontzettend gaaf om er daadwerkelijk straks te zijn:


Geen opmerkingen: