Totaal aantal pageviews

dinsdag 23 oktober 2012

Visitekaartje

Net als velen met mij, ben ik dagelijks te vinden op de Nederlandse snelwegen. Ik heb me in de loop der jaren geprobeerd niet al te druk te maken over alle rare capriolen die door medeweggebruikers uitgehaald worden. Ik zeg daar eerlijk bij dat dat me de ene dag beter lukt dan de andere. Soms laat ik alles wat gelaten over me heen komen en soms betrap ik mezelf op een flinke scheldpartij. Waarschijnlijk vrij herkenbaar.

Tijdens het afleggen van de kilometers heb ik me regelmatig afgevraagd of de bestuurders van auto's met duidelijke reclame uitingen zich realiseren dat zij hun werkgever of eigen bedrijf promoten op de weg. Dat zij als het ware het visitekaartje zijn. Regelmatig wordt ik gesneden of bijna van de weg gedrukt, regelmatig ook door gloednieuwe bolides met grote logo's en slogans. Zonder dat de chauffeur het zich realiseert associeer ik dit logo of deze slogan vervolgens met zijn/haar rijstijl. Vaak heb ik er over gedacht om het betreffende bedrijf eens te bellen of te mailen, maar meestal vergat ik dit gewoon weer. Een tijdje geleden was ik het echter echt zat! Na dit keer bijna echt van de weg gedrukt te zijn door een vertegenwoordiger van een grote woningcooperatie in de regio heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Dit ook mede omdat ik niet de enige auto was die bijna van de weg gedrukt werd. De chauffeur in kwestie herhaalde het geintje een keer of 4 voor mijn neus.
Onder vermelding van zijn kenteken heb ik de directie van de woningstichting gevraagd of zij zich realiseerden dat hun trots op deze manier vertegenwoordigd werd op de Nederlandse wegen. In de veronderstelling hier vervolgens niks meer over te horen, was ik in elk geval even mijn verhaal kwijt.


Tot mijn grote verrassing werd ik een paar dagen later gebeld door de chauffeur in kwestie. Hij boodt zijn excuses aan en meldde daarbij dat hij zich diep schaamde, mede omdat hij verantwoordelijk is voor de marketing en communicatie binnen hun organisatie..........

Geen opmerkingen: