Totaal aantal pageviews

zaterdag 5 december 2015

een totaal andere decembermaand

December.........de feestmaand bij uitstek.......de maand van alle sfeervolle dagen........van met elkaar.......van leuk......van gezellig........ van warmte en licht...........mooie momenten........terugkijken met elkaar..........overdenken en ook de moeilijke momenten met elkaar delen..........

December 2015 lijkt even een totaal andere decembermaand......

December, de maand waarin ik zes jaar geleden begon met werken bij RijnPlant. Of eigenlijk voor insiders de RijnPlant Group. De maand waarin ik dit jaar, anno 2015, afscheid neem van hetzelfde bedrijf. Niet omdat het mijn keuze was, maar omdat de locatie gesloten wordt en het grote "moederbedrijf" geen plek meer voor mij heeft en afscheid van mij neemt. Dom van ze..... maar daar komen ze nog wel achter ;-)
De maand waarin ik mijn spullen pak en de deur aan de Bosweg in Naaldwijk definitief achter mij sluit.
De maand ook waarin ik WEET dat nieuwe deuren zich zullen openen, zelfs al op een flinke kier staan, maar nog net even verder opengegooid moeten worden. Deels door mijzelf en deels door hen die het wel of niet met mij zien zitten.

De maand waarin ik mezelf voor het eerst sinds jaren hardop afvraag of ik wel zin heb om een kerstboom neer te zetten, of ik het gevoel wat daar bij hoort wel voel of op kan roepen. De maand ook waarin ik merk dat ik echt op zie tegen de feestdagen. Me natuurlijk groot, flink en sterk houd, maar diep van binnen gewoon heel hard aan deze maand voorbij wil rennen, 2016 binnen wil sprinten en dan achteromkijkend een hele dikke middelvinger op wil steken naar 2015. Het was niet mijn jaar..........afsluiten, achter je laten, vergeten en weer door gaan. 

De maand waarin ik me echter ook besef dat dat helemaal niet is wat ik wil. Dat ik het niet af wil sluiten, achter me wil laten of wil vergeten. Het is weliswaar niet mijn jaar is geweest, er is veel gebeurd en veranderd, mijn leven is totaal veranderd, stond op zijn kop...... maar het is ook het jaar wat mij nu al zo ongelooflijk veel gebracht heeft. Het jaar waarin ik eindelijk voor mezelf durfde te kiezen met alle consequenties van dien.......het jaar waarin ik gevoeld heb hoe je ondanks alle stress vooral goed voor jezelf moet blijven zorgen, jezelf niet moet verliezen maar moet vechten en moet knokken. Het jaar waarin ik geleerd heb hoe belangrijk sommige mensen voor mij zijn en hoe alleen ik er voor kan zorgen dat mijn leven weer een stuk mooier wordt. Het jaar waarin ik ergens heb gemerkt dat ik ineens weer rondliep met opgeheven hoofd, trots, mijn reis vervolgend, zoekend en struinend, voelend en lerend, lachend en accepterend.

Dus ja in deze zo anders lijkende decembermaand durf ik het nu eindelijk hardop te zeggen........2015 was mijn jaar wel!!! Het was het jaar waarin ik durfde te kiezen, te verliezen, te vechten en ook gewoon weer te winnen. Het jaar wat keihard nodig was om ogen en gevoel keihard te openen, krachten van heel diep naar boven te halen. En die krachten heb ik gevonden, die neem ik straks mee 2016 in om mijn reis te vervolgen. Want nee...... ik ben er nog niet, er is nog een huis te verkopen, een nieuwe baan te zoeken, een nieuw thuis te vinden...... maar hé........met 2015 achter mijn naam gaat dat me ook zeker lukken!!!!

En ja.........die kerstboom komt er gewoon wel!! Als er één is die nooit zonder wil dan ben ik het toch verdorie......... Deze week ga ik hem halen!!! En nee, ik ren niet voorbij aan de feestdagen, ook al zullen ze best ff lastig zijn en nee, ik steek geen middelvinger op naar 2015. Wel omarm ik straks 2016 en hoop er samen met wie dan ook een ongelooflijk mooi jaar van te maken, vol mooie oude en nieuwe mensen, mooie nieuwe avonturen en nog meer mooie inzichten op mijn reis. Gaan jullie weer verder mee op mijn reis?Geen opmerkingen: