Totaal aantal pageviews

zaterdag 2 mei 2015

Linke Leandra

Papegaai dood, auto oplader weigert dienst........... achterbank wil niet meer 100% terug naar achteren........ zo'n momentje dat alles in je auto het achter elkaar lijkt te begeven. 

Een diepe zucht en een paar dagen de gedachte "laat maar even, verdiep ik me later wel weer in". Geen halszaak, niks belangrijks, maar wel verdomd onhandig als je regelmatig mer de auto onderweg bent.
Maar ja een handige Harry of Harriet heb ik niet in huis en dus zijn er dan twee opties; naar de garage of zelf op onderzoek uit.
Een zeker iemand fluisterde me al wat mogelijke oorzaken in en dus besloot ik dat het mijn eer te na was om geld weg te brengen naar de garage.

Met het boekje van de auto in de hand kwam ik er al snel achter dat het grootste probleem, de papegaai en de lader, waarschijnlijk veroorzaakt werden door een kapotte zekering. Niks bijzonders dus...... motorkap open, zekeringen opzoeken en de juiste vervangen. Zo gezegd zo gedaan, dacht ik.........

Maar je raadt het al, niet dus! De zekeringendoos was sinds het vertrek uit de fabriek 7 jaar geleden waarschijnlijk nooit meer open geweest en had besloten me vandaag echt niet mee te helpen. Geen beweging in te krijgen en na een uur proberen klapte ik de motorkap met mijn vette zwarte handen gefrustreerd weer dicht. Het wilde gewoon niet, ik snapte er niks van en besloot het maar te laten. Dan toch maar naar de garage, geen schande toch...... ik heb het tenslotte wel geprobeerd.

Handen wassen, lekker niet meer aan denken en maandag even bellen. Maar nee hoor....... natuurlijk niet. Ik kon er niet tegen dat het niet wilde en stond binnen een half uur weer buiten met mijn hoofd onder de motorkap, het moest lukken, ik ben toch niet gek. Met iets meer beleid en geduld had ik binnen 5 minuten zicht op een plaat vol met fel gekleurde zekeringetjes. Boekje er bij, juiste nummertje opzoeken, hoe moeilijk kan het zijn, een kind kan de was doen.......

Jammer dan alleen dat de nummers en de plaatsen in het boekje totaal niet overeen kwamen met de werkelijkheid!!! Niet bepaald hufterproof geschreven en gemaakt dus. Maar joh, ook nu geven we niet op. Zoeken, kijken en vooral logisch denken Leandra. Mag geen probleem zijn toch!!!
Nee dat was ook geen probleem en ook het feit dat de juiste zekering er met geen mogelijkheid uit wilde was dat niet. Ik beet me vast en het moest en zou lukken.

Ondertussen kwam de buurman van twee huizen verder thuis en ik zag hem een paar keer mijn kant op kijken, twijfelend of hij bij me zou gaan kijken. Een vrouw onder de motorkap kon toch wel wat hulp gebruiken.......... Een handige Harry, vooral met auto's maar nee het was te makkelijk geweest om het hem te vragen. Ik wilde het gewoon zelf doen. En ja uiteindelijk na heel veel gedoe lukte het me en ben ik helemaal blij dat alles weer werkt.

Een handige Harry of Harriet heb ik niet in huis, maar gelukkig wel een linke Leandra die nog steeds niet van gisteren is.

En nee inderdaad het was niks bijzonders, het bleek inderdaad maar een miniscuul klein rotzekeringetje te zijn, wat me flink frustreerde. En ja het was misschien veel sneller verholpen bij de garage, maar het voelt toch wel erg lekker dat ik het gewoon toch zelf verholpen heb *grijns*.


Geen opmerkingen: